Fåglar i Vilbergen

Senast uppdaterad 2023-05-08 av Magnus Bergvall

Några fåglar i Vilbergen

Blev några bilder på fåglar i Vilbergen idag. Besökte först matningen och fotograferade talgoxe, blåmes, gråsparv, koltrast och större hackspett. På vägen till matningen och precis där jag bor var ett par domherrar som födosökte i ett träd. Det blev visserligen inga vettiga bilder men ändå kul att få fotografera dem. På den korta vägen hem så såg jag ett 50-tal sidensvansar som landade i träden. Det blev även där några halvdana bilder.

Det var ljusare med en sol som sken idag så använde mig av Nikon AF-S 1.4 TC. Iso på 1600 för att få en liten snabbare tid och ett stegs nedbländning till 5.6 för bästa skärpa. Att få fotografera våra vanliga fåglar ger mig så mycket. Jag står en bra bit ifrån själva matningen och ändå landar det många gånger precis där jag står. Oftast inom en meter ifrån mig. Härligt att få se de så nära mig.

fåglar i vilbergen talgoxe
Fotograferad i Skarphagen Norrköping
koltrast
Koltrast fotograferad i Skarphagen Norrköping