Fåglar i Vrinnevi

Bilder på fåglar i Vrinnevi

Blev en tur efter jobbet för att se fåglar i Vrinnevi idag efter jobbet. Första bilden blev på en svartvit flugsnappare. Efter det visade en gärdsmyg upp sig. Vid våtmarken fanns det minst 8 svarthakedoppingar. Ett sångsvanspar har byggt ett bo ute i våtmarken. Cirka 10 krickor sågs till och en skedand hane.

svarthakedopping
Svarthakedopping i Vrinnevi Våtmark
svarthakedoppingar
Spelande svarthakedoppingar i Vrinnevi Våtmark
gärdsmyg
Gärdsmyg vid Vrinnevi Norrköping
bofink
Bofink vid Vrinnevi Norrköping
svartvit flugsnappare
Svartvit flugsnappare i Vrinnevi

En helg på Mackes land

Var på Mackes land i helgen

Åkte ut till Mackes land i lördags morse och var där till måndag förmiddag. Lördagen mulet men på söndagen sol men kallt i vindarna. Året första göktyta för min del sågs och hördes. Den satt ett tag i ett träd på tomten så tog några bilder på den. Annars ej mycket till bilder denna helg.

Göktyta – Eurasian Wryneck
Göktyta fotograferad i Ärnestad

Fågelskådning på landet

Blev fågelskådning på landet och några bilder

Härligt med fågelskådning på landet. Varit ute med Macke på hans landställe hela helgen. Blev mycket fågelskådning och även några mer eller mindre bra bilder. En hel del rovfåglar visade sig och förbiflygande. En blå kärrhök kom men lite för långt håll för vettig bild. Vi såg tornfalk, ormvråk, havsörn, röd glada, sparvhök, fiskgjuse. En och annan trana och sångsvan flög förbi stugan.

sparvhök
Sparvhök vid Ärnestad
sparvhök
Fotograferad vid Ärnestad
Fiskgjuse
Fiskgjuse vid Ärnestad
stare
Trana vid Ärnestad

Några röda glador vid Ärnestad

Tre röda glador vid Ärnestad

Åkte ut med Macke till hans sommarstuga för att fågelskåda i det fina vädret. Det var ganska gott om fåglar idag vid markerna. Vi fick ihop totalt 51 arter vilket är bra. Vi såg 2 röda glador först som garanterat är ett par. Efter en stund så dök ytterligare en upp men blev bortkörd av de andra två. Hoppas på häckning i närheten så det kan bli mer bilder på den vackra rovfågeln. För övrigt såg vi bland annat, sävsparv, havsörn, sparvhök, bläsgäss, och tranor.

röd glada
En av de tre röda gladorna som visade sig vid Ärnestad
röd glada
Fotograferad vid Ärnestad

Vrinnevi och Djurön

En tur till Vrinnevi och Djurön

Åkte idag till Vrinnevi och Djurön med Lars Johansson. Startade först vid Vrinnevi Våtmark. Tyvärr ej så mycket fåglar än i dammen. Det vi såg var ett par bläsand, cirka 10 krickor, ett par knipa, 8 sothönor och några gräsänder. Inga svarthakedoppingar än men de kommer nog snart. Sedan drog vi mot Djurön och vid Söderleden nära Kungsängen stod en tornfalk och ryttlade. Vi stannade vid en busshållplats cirka 100 meter framför den och vi hade tur när den kom till oss där den då stod och ryttlade på nära håll.

Väl framme vid Djurön så var solen helt framme och det var skönt att gå lite och lyssna på fåglarna som sjöng. Bofink och rödhake var den vanligaste sången. Ute i Bråviken rastade ejder, knipa, storskrake. Väldigt gott om skrattmås som drog förbi. Det blev inga bilder vid Djurön med skönt väder så gör det ej något. Nöjd med att fotografera tornfalk på nära håll.

sothöna
Sothöna blev det i alla fall på bild vid Vrinnevi Våtmark
tornfalk
Ryttlande hane vid Kungsängen Norrköping
tornfalk
Vacker hane tornfalk vid Kungsängen Norrköping

En tur till Ärnestad

En rätt så skön dag vid Ärnestad

Åkte idag med Macke till hans sommarstuga i Ärnestad. Nära Lillkyrka som ligger i Linköpings kommun. Väldigt gott om fågel i markerna runt stugan. Det finns även en glugg så man ser Roxen därifrån och det gör ju så man får se fler arter. Totalt så såg vi och hörde 38 olika arter idag. I bilen ut till stugan pratade vi om röd glada på lite skämt men så hände det, vi hade 2 stycken som flög förbi. Från Marcus tomt såg vi salskrake både hane och hona vid Roxen. Mängder av starar födosökte på åkrarna runt huset. På vägen hem stannade vi till lite snabbt vid Herrebro. Blev bild på sångsvan vid parkering.

Röd glada - red kite
Röd glada vid Ärnestad
trana
Trana vid Ärnestad
sångsvan
Sångsvans-par vid Herrebro Norrköping

Till matningen med Macke

En sväng till matningen med Macke

Gick till matningen med Macke efter jobbet idag. Var bara för att få komma ut en sväng och titta på fåglarna. Var inte så många fåglar på plats men en rödhake sjöng för fullt. Några grönsiskor kom fram. Tyvärr så ville ej bergfink vara med utan höll sig på avstånd.

rödhake
Sjungande vid Skarphagen Norrköping
grönsiska
Grönsiska i Skarphagen Norrköping
Fotograferad vid Skarphagen Norrköping