Om mig Fågelfotograf Magnus Bergvall

Senast uppdaterad 2024-02-27 av Magnus Bergvall

Här hittar ni lite info om mig

Lite info om mig. Jag är född 1964 i Norrköping där jag bott i stort sett i hela mitt liv. Jag har 2 grabbar Jonathan född -89 och Marcus född -91. Är förlovad med Annica. Även hon tycker om naturen och djuren som finns där. 

Marcus är också mycket foto intresserad och gillar naturen. Han har följt med mig på många resor.
Mitt stora intresse är att skåda fågel och försöka vara fågelfotograf. Även fjärilar och trollsländor uppskattar jag att se och även fotografera. Att få vara ute i naturen är min medicin för min själ. Blir det lite bilder så är jag mycket nöjd.

om mig
Fågelfotografering är roligt

Vill fotografera bilder där även miljön runt fågeln eller andra objekt kommer med och inte bara att få närbilder. Min första inspiration var Hannu Hautala en finsk fågel/naturfotograf. Köpte många böcker som han han gav ut. Jag fastnade för hur han fångade objektet tillsamman med naturen. Brutus Östling som de flesta fågelfotografer känner till är en stor inspiration för mig. Jag har köpt många böcker som han givit ut.

Att framkalla mina fågelbilder i Photoshop är nästan lika kul som själva fågelfotograferingen. Innan den digitala tiden så körde jag med en canon-utrutsning men nu använder mig av nikons system. Det är ju en smaksak vilket märke man använder.  Se mer här om min utrustning.
Jag har även skapat en sida om mina tips för fågelfotografering. Där jag delar med mig av min erfarenhet som amatör. Ni hittar den här tips för fågelfotografering.

Besöker mest lokaler i Östergötland så som Herrebro, Leonardsberg, Svensksundsviken och Svartåmynningen i Linköping. Har varit en hel del på Öland och skådat och fotograferat fåglar.
Tycker om miljöbilder med fågeln i fokus. Uppskattar även att fotografera flygande fåglar. 

Fågelfotograf Magnus Bergvall med kamera

Fotograf: Marcus Bergvall

Kontakta mig

Intresserad av att få information när sidan är uppdaterad? Fyll då i nedanstående formulär