Fågeltur till Leonardsberg

Senast uppdaterad 2023-06-23 av Magnus Bergvall

En liten fågeltur till Leonardsberg

Det fick bli en fågeltur till Leonardsberg tidigt denna dag. Stannade till först vid Folkparken för att höra/se brandkronad kungsfågel som Johan Karlsson upptäckte igår. Hann bara kliva ur bilen så sjöng den ett par strofer. Vid Leonardsberg satt jag vid kanotudden och hoppades något skulle flyga förbi eller landa i närheten av mig. Vattenståndet normalt men några bra ställen för vadare att rasta på. Tornfalkarna har fått 5 ungar, jag såg 3 av dem när jag stannade till en kort stund där de häckar.

De vadare jag såg var, rödbena, grönbena, gluttsnäppa, brushane, drillsnäppa, mindre strandpipare och skogssnäppa. På vägen hem stannade jag återigen vid folkparken. Nu sjöng den brandkronade kungsfågel några mer strofer vilket var kul.

fågeltur till leonarddsberg
Knölsvan vid Leonardsberg Norrköping
gråkråka fågeltur till leonardsberg
Leucistisk gråkråka. Denna har nu varit vid Leonardsberg i många år.
fågeltur till leonardsberg
Kricka vid Leonardsberg Norrköping
brushane
Brushane Leonardsberg Norrköping
stenskvätta
Stenskvätta vid Leonardsberg Norrköping