Fågelfotografering

Fågelfotografering är min stora passion.

Ute på landet

Ute på landet i blåsten

Var ute på landet med Macke i hans stuga. Tyvärr en hel del blåst och regn men ändå skönt att få komma ut. Blev lite fågelskådning och såg 48 arter. Röd glada flög då och då förbi men i det trista vädret blev det ju inga fantastiska bilder.

ute på landet
Fotograferad i Ärnestad.
ute på landet
Fotograferad i Ärnestad
ute på landet
Fotograferad i Ärnestad

Ute på landet Läs mer »

Ut till Herrebro

Ut en sväng till Herrebro

Det blev en sväng till Herrebro igår och även till Bråborg vid Svensksundsvken. Startade först vid Herrebro. Vädret var just då ganska växlande och stilla vind. Det sjöng extremt bra i skogen och kärret, taltrast, dubbeltrast, rödvingetrast, rödhake och bofinkar höll igång. Gick till gömslet för att hoppas något skulle dyka upp nära för lite fotograferande. Ganska snabbt reagera jag på en sång man hört ofta och det var en lövsångare som kommit tidigt. Har nu fått reda på att det är fenologirekord för länet. Alltså den tidigaste rapporterade lövsångaren i Östergötland. Det visste jag inte så det var riktigt kul. Nu såg jag den inte så spelade in lätet på mobilen eftersom jag visste det var ganska tidig observation.

Det satt även 3 gransångare och sjöng runt om i kärret. Massor av gäss i våtmarken och jag hoppades på att några av bläsgässen skulle komma närmare gömslet men icke så nära men tog ändå några bilder på dem. Sedan på eftermiddagen åkte jag och Lars Johansson ut till Bråborg och gick en sväng i den ganska hårda vinden men ändå soligt. Tyvärr ej mycket där och inga bilder alls. Det blev ändå en ganska fin helg ute i naturen.

till herrebro
Fotograferad vid Herrebro Norrköping.
till herrebro
Grågås inför landning i Herrebro.
till herrebro
Röd glada flög snabbt förbi gömslet.
till herrebro
Tornfalk i Herrebro

Ut till Herrebro Läs mer »

Fågelskådning i Sättuna

Blev fågelskådning i Sättuna

En tur till Sättuna i Linköping med Macke för att fågelskåda och fotografera fåglar. Vi hade först och främst fjällgässen i skallen och önskade att vi kunde fotografera dem. Var länge sedan jag lyckades få dem på bild. Var framme strax efter 08:30 och fjällgässen gick vid parkeringen så nu blev det äntligen nya bilder på dem. Det är väldigt högt vattenstånd och mängder av rastande fåglar. På vägen hem stannade vi en stund vid Herrebro. Blev bara bild på en sjungande rödhake där,

fågelskådning i sättuna
Fjällgås i Sättuna.
fågelskådning i sättuna
Fjällgäss i Sättuna
sättuna
Sävsparv hanne i Sättuna.
fågelskådning
Rödhake i Herrebro.

Fågelskådning i Sättuna Läs mer »

Herrebro och hamnen

Besökte Herrebro och hamnen

Stannade till vid hamnen först för att försöka få syn på svart rödstjärt. Den visade sig inte då men en stenskvätta såg jag. Blev sedan en skön promenad i Herrebro i fågelsång. Rödhake, gransångare taltrast sjöng. Blev återigen så mycket bilder men skönt ändå att bara vara ute. Stannade vid hamnen på hemvägen och då fick jag syn på en hona svart rödstjärt vid Göta Lantmän.

Herrebro och hamnen
Sjungande rödhake i Herrebro
Herrebro och hamnen
Stjärtmes i Herrebro
Herrebro och hamnen
Svart rödstjärt vid Göta Lantmän

Herrebro och hamnen Läs mer »

Ute på en promenad

Blev en promenad idag

Gick ut på en promenad idag vid hamnen och Gamla Rörsviken. Nu blev det ej så mycket till bilder men skönt att vara ute. Vid Odal så visade sig en turkduva uppe på hustaket vid silosarna. Vid Rörsviken så sjöng många rödhakar och några gransångare. Sädesärlorna har nu kommit också. En vid Odal och ett par stycken vid Rörsviken.

en promenad
En av sju hämplingar vid Odal.
en promenad
Sädesärla vid Odal.

Ute på en promenad Läs mer »

Tur till Folkparken

Besökte Folkparken

Blev en tur till Folkparken idag. Mötte upp Lars och Clas där och tanken var först att se om man kunde fotografera kattugglorna. En adult fågel satt i allén och den andra med 2 av sina ungar i en tall uppe på kullen. Den sista ungen hittade vi i tallen inne på kyrkogården. För övrigt blev det lite bilder på grönfink och fälthare i Folkparken.

tur till folkparken
Två av de 3 ungarna som kattugglorna fått ut. Fotograferad i Himmelstalund/Folkparken Norrköping.
Fågelfotografering
Adult kattuggla vid Himmelsalund.
Fågelfotografering
Grönfink i Folkparken
Fågelfotografering
Fälthare fotograferad i Folkparken.

Tur till Folkparken Läs mer »

Rulla till toppen