Bland fåglar och mygg i Vrinnevi

Senast uppdaterad 2024-05-18 av Magnus Bergvall

Bland fåglar och mygg en tidig morgon i Vrinnevi

Upp 04:00 idag och var i Vrinnevi klockan 04:20 och det var mycket fåglar och mygg. Var bra fart på svarthakedoppingarna denna morgon i slöjorna. Den första timmen spela de och jag varandra. Även uppe och flög lite men aldrig tillräckligt nära mig. En sjungande grönsångare var villig att vara med på bild. Var ganska tufft att stå still när det var så mycket mygg på platsen. Får se snart hur många bett man fick. Även en härmsångare satt och sjöng inne bland buskarna så fick aldrig syn på den. Jag stannade till strax efter 07:00 då jag tröttna på alla mygg. Trots alla mygg så finns det verkligen sämre sätt att starta dagen på.

bland fåglar
Sjungande grönsångare i Vrinnevi.
bland fåglar
En ekorre möte mig vid parkeringen i Vrinnevi.
bland fåglar
Skedand hane var uppe och tog en tur innan den åter landa i våtmarken.
bland fåglar
En sädesärla satt och sjöng lite för mig.
bland fåglar
En av 8 svarthakedoppingar jag såg denna dag i vrinnevi våtmark.