Svartmes – Coal Tit

Senast uppdaterad 2024-02-06 av Magnus Bergvall

Svartmes - (Coal Tit)

Svartmes – Parus ater

Svartmes tillhör familjen mesar. Den har en storlek på cirka 11 cm. Den finns i nästan hela landet utom i norr. Födan är granfrön men äter även spindlar och insekter. En liten fågel som är lätt att missa men man hör den på sången. Har ej fotograferad den så många gånger. Flest vid matningen när jag hade landet.

Svartmes - (Coal Tit) - på gren i vinterlandskap
Fotograferad i Kårtorp Norrköping
NIKON D7100, Nikon AF 300mm f/4.0, Datum / Tid: 2014-01-18 10:12:10
Exponeringstid: 1/250 sec, F-nummer: f/4, ISO-värde: ISO 800
Svartmes - (Coal Tit)
Fotograferad i Kårtorp Norrköping
NIKON D80, Nikon AF 300mm f/4.0, Datum / Tid: 2008-10-04 17:04:23
Exponeringstid: 1/160 sec, F-nummer: f/5.6, ISO-värde: ISO 400
Svartmes - (Coal Tit)
Fotograferad i Kårtorp Norrköping
NIKON D80, Nikon AF 300mm f/4.0, Datum / Tid: 2007-11-10 10:20:56
Exponeringstid: 1/80 sec, F-nummer: f/5, ISO-värde: ISO 320
Svartmes - (Coal Tit)
Fotograferad i Vrinnevi Norrköping
NIKON D7200, AF-S Nikkor 300mm f/2.8G IF-ED VR II, Datum / Tid: 2016-04-06 12:41:12, 1/1000 sec, f/5.6, ISO 400, Aperture priority
Svartmes - (Coal Tit)
Fotograferad i Svensksundsviken Norrköping
NIKON D7100, AF-S Nikkor 300mm f/2.8G IF-ED VR II, Datum / Tid: 2014-09-15 12:12:09, 1/1000 sec, f/5.6, ISO 640, Aperture priority

Rulla till toppen