Gråtrut

Gråtrut – Larus argentatus

Gråtrut tillhör familjen måsfåglar. Storlek på cirka 56-66 cm. Finns allmänt runt våra kuster, inlandet förekommer den spridd upp till södra Lappland och Västerbotten, men även i norra Lappland finns den sporadiskt. Födan är bland annat fisk, avfall, insekter, kräftor. Äter det den kommer över.

gråtrut adult
Fotograferad vid Lindö Norrköping
D7000, Nikon AF 300mm f/4.0, Datum / Tid: 2013-03-08 11:20:22
Exponeringstid: 1/2500 sec, F-nummer: f/5.6, ISO-värde: ISO 400, Exponeringsprogram: Aperture priority
gråtrut ungfågel
Ungfågel fotograferad vid Strömsparken Norrköping
NIKON D7000, Nikon AF 300mm f/4.0, Datum / Tid: 2013-01-19 12:15:13
Exponeringstid: 1/2500 sec, F-nummer: f/5.6, ISO-värde: ISO 400, Exponeringsprogram: Aperture priority
gråtrut adult
Fotograferad vid Lindö Norrköping
NIKON D7000, Nikon AF 300mm f/4.0, Datum / Tid: 2013-03-08 10:47:29
Exponeringstid: 1/4000 sec, F-nummer: f/7.1, ISO-värde: ISO 400, Exponeringsprogram: Aperture priority
gråtrut
Fotograferad vid Öhmanskajen Norrköping
NIKON D7200, AF-S Nikkor 300mm f/2.8G IF-ED VR II, Datum / Tid: 2018-02-10 10:59:14
Exponeringstid: 1/1000 sec, F-nummer: f/4, ISO-värde: ISO 640, Exponeringsprogram: Manual