Några vandringar i naturen idag

Senast uppdaterad 2024-06-15 av Magnus Bergvall

Det blev några vandringar idag

Började tidigt i dag med en vandring i Herrebro med kikaren och kameran. Senare så vandra jag och Annica i Vrinneviskogen och avslutade med en vandring i Herrebro. Vid gömslet så sjöng en härmsångare med sitt karakteristiska läte. Det låg minst 50 snatteränder i våtmarken och några flög förbi lite fint. En lärkfalk kom snabbt i mot mig men den flög alldeles för snabbt för min kamera skulle hänga med så inga bra bilder, vilket var synd.

Vandringen i Vrinnevi med Annica var mycket trevlig och skönt väder. Nu hade jag bara en handkikare med mig. Vi stannade ett tag vid våtmarken där knipor och sothönor fått ungar. 2 stycken svarthakedoppingar var synliga i dammen. Grönsångare sjöng på många platser medans vi sedan vandrade vidare. Åkte sedan till Herrebro och gick en sväng och även då gömslet. En röd glada flög förbi och 2 ormvråkar seglade över våtmarken.

några vandringar
Var ett tag vid gömslet i Herrebro där detta par snatteränder flög förbi i nästan motljus och en spegling av änderna.
några vandringar
Några ladusvalor drog förbi några gånger men jag och kameran han ej riktigt med. Denna bild på ladusvalorna blev den bästa om ej 100 i skärpan.
några vandringar
Denna svarthakedopping låg i den södra dammen på herrebrotippen. Väldigt svårt att komma åt fåglarna där i dammen.
törnsångare
Många törnsångare vid herrebro.