Svårt att vara fågelfotograf

Annica och jag åkte till Sörsjön i lördags för att ta en promenad i naturen. Vi tittade efter nattflyn först och hittade några så som alfliksmätare och grönt rotfly. Gott om smågåglar i skogen. Kungsfåglar hördes överallt. Två större flockar av mindre korsnäbb såg vi under våran promenad. Blev tyvärr inga bilder alls eller ja inget att visa upp i alla fall.

Idag åkte jag ut till Leonardsberg efter jobbet för att se om man kunde få något på bild. Mycket gäss som rastade både på land och ute på Glan. Blev även här inte mycket till bilder så det är svårt att vara fågelfotograf men kul är det. Två ungfåglar skogsduva drog snabbt förbi så där fick jag några bilder. Många skator letade föda och fick syn på mig och flög upp och även förbi mig så där kom andra bilden. Jag är alltid nöjd med det naturen erbjuder mig.

Skata
Skata Leonardsberg Norrköping

Mer bilder på skata

Skogsduva
Skogsduva Leonardsberg Norrköping

Mer bilder på skogsduva