Sandlöparen i Leonardsberg

Sandlöparen i Leonardsberg blev ny art för lokalen

Hade turen att få bilder på sandlöparen i Leonardsberg idag. Den såg först vid 11-tiden men åkte ut efter jag hade lämnat Annica på jobbet vid 15:15. Nu har jag sett arten många gånger men aldrig i Norrköpings kommun så nytt kommun-kryss. Jag såg den tillsamman med kärrsnäppor så jag gick en bra bit ifrån dem och skulle föra ordning liggunderlaget men då kom de och landade cirka 15 meter ifrån mig så snabbt bara ner på marken. Nu har det kommit mycket regn så det var väldigt blött men vad gör man inte för lite bilder. 

Fredrik Sahlin kom ut och han gick ut försiktigt mot sandlöpare och den var totalt orädd. Så jag ålade mig ut igen och ja det var blött. Det blev ju riktigt bra bilder på den adulta sandlöparen. Den brydde sig inte om oss utan bara födosökte lugnt och fint. Nu får det bli kamera och kikare-vård för att få bort all sand.

Sandlöparen är en ganska ovanlig art i Norrköping. Om jag räknade rätt så är detta blott 19 fyndet i våran kommun mellan 1900-2022. Det var första gången den sågs vid Leonardsberg.

sandlöparen i leonardsberg
Sandlöpare vid Leonardsberg. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8

sandlöparen i leonardsbergq
Sandlöpare vid Leonardsberg. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8

sandlöparen i leonardsberg
Sandlöpare vid Leonardsberg. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8