En ormvråk i hamnen fick bli det enda som hamnade på bild idag. Blev en liten sväng idag efter jag lämnat Annica på jobbet. Vädret var soligt och klart så åkte till Sylten för att se om det kunde bli bilder på jagande duvhök. Såg ungfågeln men var inget ordentlig jag på tamduvorna. Så inga bilder där tyvärr men en ormvråk i hamnen blev det bild på i alla fall. Den satt först på ett silorör men flög till en lyktstolpe där den blev lite mobbad av kråkor. Satt i bilen och fotografera den och denna gång funka det bra. Den reagera ej när jag försiktigt öppna fönstret och mer än försiktigt ut med objektivet.

Ormvråken tröttnade väl till slut på alla kråkor som vill få bort den från området och den flög då förbi mig där jag satt i bilen. Tänk att den lätta och flög åt rätt håll, ja ibland behöver man tur. Den drog sedan längre bort från mig. Vid odals hus så satt det ca 40 stycken vinterhämplingar och tryckte mot huset.

ormvråk i hamnen

Här har den precis lättat från gatlampan. Odal Öhmanskajen Norrköping

ormvråk i hamnen Norrköping

Odal Öhmanskajen Norrköping

Ormvråk flyger förbi

Ormvråken flög fint förbi mig. Odal Öhmanskajen Norrköping

Mer bilder på ormvråk