I onsdags den 28 maj åkte jag, Macke och min arbetskamrat Turid ner till Öland för 5 dagars skådning och fotografering. Första två dagarna så blåste det rätt mycket men blev stadigt mycket bättre väder. Mycket fågel ön även om det inte var några riktiga superrariteter. På lördagen fick jag äntligen in ett nytt kryss och det var den efterlängtande lundsångaren som satt och sjöng i fyrträdgården vid udden.

Vi gick mycket i Lunden för att försöka fota de fåglar som fanns där och få höra sommargylling, tyvärr hörde vi aldrig gyllingen. Många mindre flugsnappare sjöng i Lunden och vi lyckades få lite bilder på den lilla flugsnapparen. Även halsbandsflugsnappare visade sig på våran sista dag vilket var mycket trevlig.

Den stora överraskningen var på söndagmorgon då en biätare sträckte ut från udden vilket blev ett nyss kryss. Nästa gånga jag ser en biätare hoppas jag på en sittande så man kan se ordentligt på den underbart vackra fågel. För övrigt såg vi höksångare, brun glada, röd glada, busksångare, smalnäbbad simsnäppa, skärsnäppa och myrsnäppor.

Lundsångare

Lundsångare

Mindre Flugsnappare

Mindre flugsnappare