På fredagen tog jag en tur till gömslet i Herrebro våtmark. Vägen ut sjöng rödhake, bofink och lövsångare.  Väl framme vid gömslet så kom snatterand rätt så nära. Även svarthakedopping simmade förbi på trevligt foto-avstånd.

Lördagsmorgon så åkte Macke och jag ut till Leonardsberg för att försöka få se ringtrast en art Macke missat många gånger. Denna gång lyckade han och vi fick se en hona födosöka på Jockes tomt.

Innan det så drog en stäpphök förbi och jag hörde Robban skrika och jag vänder mig om och där kommer den snyggt förbiflygande på kanske 50 meter håll. Tog den först i kikaren så tyvärr missade jag bra bilder på den. Blev bara skitbilder bakifrån men bättre att kunna se den i kikaren.

Ringtrast hona Leonardsberg

Ringtrast hona Leonardsberg

Snatterand Herrebro

Snatterand Herrebro