Dessa vackra kungsfiskare. Besökte Grensholm idag tillsammans med Lars Johansson. Gömslet tog jag med och vi gick in 17:20 och väntade på att få chansen att se den vackra fågeln. Vi satt nog till ca 18:30 innan den dök upp. Solen hade börjat gått mer och träden skuggade platsen.

Fågeln satt bara en kort tid först för att flyga ut mot stenarna i vattnet.Som tur var så kom den tillbaka och dök ner och kom upp med en fisk. Den slog och skakade länge innan den till slut åkte in i munnen. Vi hade turen att den  flyttade sig ännu närmare hos och tog ytterligare en fisk. Nu satte den sig på en ännu mörkare plats så vi fick ställa upp isot lite. Man blir så nöjd efteråt när man väl är hemma och sitter vid datorn med bilder på de vackra kungsfiskarna

Vi bestämde att packa ihop vid 19:15 men då dök tre stycken forsärlor upp. Visserligen lite lång håll men vi ville ju även fotografera dem såklart. Strax före 19:30 så flög kungsfiskaren iväg och mörkret komma på allvar så vi packade ihop. Det blev ju en mycket bra kväll detta.

 

Kungsfiskare fisk i munnen

Kungsfiskare med fisk Grensholmsbron Norrköping

Kungsfiskare fisk i munnen

Kungsfiskare med fisk i munnen. Grensholmsbron Norrköping

Kungsfiskare

Kungsfiskare Grensholmsbron Norrköping

Kungsfiskare på sten

Kungsfiskare Grensholmsbron Norrköping

Mer bilder på kungsfiskare

Forsärla 3 stycken på sten

Grensholmsbron Norrköping

Mer bilder på forsärla