Utrustning

Mina kameror

Har en Nikon D7200 med batterigrepp. Det är en helt underbar kamera som som gett mig många bra bilder. Gillar att den har dubbla SD-kortplatser. Den kamera jag använder mest nu är Nikon D500 som är grym. Snabb autofokus som hänger med det mesta. Den 10 bilder/sek den tar hjälper att få bilder på fåglar i alla möjliga situationer.

Nikon TC-14E II AF-S
Har använt några konvertrar i mitt liv men denna är något utöver det vanliga. Vilken skärpa den har, helt underbar tillsammans med Nikons AF-S 300mm f/2.8. Värd varenda krona.

Nikon TC-17E II AF-S
Fungerar mycket bra ihop med min 300 2.8, visst kan man se en liten försämring av bilderna men fortfarande klart godkänt. Bländar man nere lite så blir det ännu bättre.

Samyang MF AE 14/2,8 ED AS IF UMC
Ett trevligt objektiv som funkar mycket bra för landskap och astro bilder. 

Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM

Nikon AF-S Nikkor 300mm f/2.8G ED VR II

Äntligen har jag en i min ägo. Har drömt om att äga en 300 2.8 sedan tidigt 80-tal. Den är helt underbar med suverän skärpa redan på full glugg. Autofokusen är som blixten. Denna kommer jag att ha hela mitt liv.

Manfrotto 055CB och Manfrotto 055X Prob

Två bra stativ för pengarna. Finns stabilare men då får man lägga på några tusenlappar. Funkar alldeles utmärkt både till tubkikare och kameran. Visst flexar den lite så när det blåser på är den inte den bästa.

Sirui Monopod P-324
Enbensstativ i kolfiber.

 

Benro GH-2


Ett mycket bra stativhuvud som funkar mycket bra med stora teleobjektiv.

 

Lowepro Flipside 500 AW
En ryggsäck som rymmer allt jag har i utrustning. Nikon 7200 med 1,7 TC, Nikon AF-S 300 2,8 VR II monterat och batterigrepp passar som handsken + allt övrigt runt om.

Tubkikare Kamakura SP-83 ED WP 30x + 20-60x zoom
En suverän tubkikare för pengarna speciellt då med 30x okularet. Härlig skärpa och vinkel. Den jag använder mest. Zoomen är helt ok kanske inte i topp som de dyrare märkena men funkar bra för mig.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *