Turturduva i Torshälla

Turturduva i Torshälla idag

Turturduva

Blev en sväng med Lars Johansson till Torshälla idag för att fotografera den vackra duvan. Den har varit vid Gesällgränd i 3 dagar. Den satt i träd kom fram så satt den lite trist i ett träd lite dolt. Jag tog ändå några bilder på fågeln. Är ju svårt i förväg att veta vilka chanser man får för att ta bilder.

 

Turturduva sitter i ett träd fåglar
Turturduva sitter i träd och tittar på alla skådare Gesällgränd Torshälla Södermanland

Flög sedan iväg en bit till ett annat träd men inte såg vi den där inte. Upptäcktes sedan i ett helt annat träd en bit därifrån. Nu satt den i alla fall lite mer öppet. Tyvärr inte helt optimalt men klart bättre. Inte lika mycket kontraster på fågeln. Det skall inte vara lätt att vara fågelfotograf men med tålamod så blir det bra ibland.

Turturduva sitter i ett träd fåglar
Turturduva Gesällgränd Torshälla Södermanland

Efter bara nån minut så flög den mer på gräset där vi stod och gick lugnt mellan fötterna på fågelskådarna som var på plats. Den var totalt orädd för alla människor. Jag låg på backen och den kom bara närmare och närmare. Fick åla mig bakåt för att hela fågeln skulle få plats på bilden. De flesta av bilder är knappt beskurna utan i full storlek. De är bara förminskade. Många bilder blev det, nästa 1000 stycken. Använde min Nikon D500 och 300 f/2.8 utan konverter. Jag provade med olika tid och bländare. Från 4.0, 5,6 och som mest 8.0. Tiden från 1/2500 till 1/5000.

Turturduva på marken
Turturduva letar föda på marken Gesällgränd Torshälla Södermanland

Mer bilder på turturduva

Ekeby Våtmark

När vi hade fotograferat duvan tillräckligt så åkte vi till Ekeby våtmark i Eskilstuna för att se vad för fåglar som fanns där. Där har de skapat dammar vid reningsverket. Mycket fint och väl planerat med bra gångvägar och fågeltorn. Lite otippat så såg vi en salskrake som rastade i en av dammarna. Den lättade och flög ett varv innan den återigen landade i en annan damm. Även ett par krickor rastade och några bilder blev det på de. För övrigt såg vi bland annat grågås, kanadagås, bläsand, skäggdopping, sothhöna, gräsand, gråhäger, storskrake och storskarv.

Salskrake
Salskrake Ekeby Våtmark Eskilstuna
Kricka
Kricka Ekeby Våtmark Eskilstuna