Tallbitar i Vilbergen

Tallbitar i Vilbergen eller är det Ektorp? De satt och födosökte vid gång/cykelbron över Söderleden. Det var fyra stycken som hittade bär och frön. Om mitt minne inte sviker mig så var det i fredags de sågs första gången. Är en invasion av tallbitar och även trastar. De kommer från norr och kallas även dumsnut eftersom de är oftast väldigt orädda. Tallbitar är inte vana vid människor så de sitter kvar även om man går nära dem.

Nu var ju inte vädret det bästa så jag försökte hitta lite andra vinklar när jag fotograferade de vackra fåglarna. De höll till cirka 300 meter från där jag bor så inga långa sträckor att transportera sig. Har väldigt gott om trastar på gården där det finns rönnbär. Lyckades att fotografera rödvingetrast också bland den stora skaran björktrast. Även gott om sidensvans och även där blev det några bilder. 

Eftersom det även idag var mulet så blev iso där efter. Körde på 1000 men mot slutet ner till 800. Tiden var mellan 1/500 till 1/1000 och bländaren 3.5 till 5.0. Det blev en ganska bra dag ändå trots mulet väder.

Tallbit tallbitar
Tallbit i Vilbergen Norrköping
Tallbit tallbitar
Tallbit i Vilbergen Norrköping

Mer bilder på tallbit

Rödvingetrast
Rödvingetrast i Vilbergen Norrköping

Mer bilder på rödvingetrast

Sidensvans
Sidensvans i Vilbergen Norrköping

Mer bilder på sidensvans