Tålamod, väntan och grenar

Mycket till tålamod har jag nog inte men när det gäller fågelfotografering så är den bättre vilket behövs. Gick upp 05:30 idag och åkte ut till Herrebro våtmark återigen. Vid parkeringen hörde jag en gräshoppsångare sjunga lite försiktigt. Fick aldrig syn på den så gick vidare och då kom en näktergal fram lite öppet och sjöng för fullt. Den satt inte så bra utan med en del grenar runt omkring sig. Fick bli lite bilder på den nu när den ändå satte sig öppet. Fortsatte att gå ut mot våtmarken då en gräshoppsångare till började sjunga. Nu hann jag se den i busken där den satt. Jag bestämde mig att sätta mig ner och bara vänta och se om den ville visa sig lite mer öppet än bara vara inne i busken. Medans jag väntade så kom ytterligare en gräshoppsångare och började sjunga. Kanske var den första som jag hörde som hade flyttat sig

Efter ca 30 min så såg jag sångaren lite snabbt när den tittade fram. Ytterligare tid gick och till slut så såg jag nästan hela fågeln när den började sjunga. Jag fick då mina första fågelbilder på gräshoppsångare. Har försökt många gånger men alltid misslyckats. Visst blev det en massa grenar på bilden men vad gör det.
Även en törnsångare och flera sävsångare sjöng flitigt där jag var och det blev en hel del bilder på dem.

Avslutade dagen med att stanna till vid Öhmanskajen för att se den svarta rödstjärten. Visst visade han upp sig och det ganska bra en kort tid.Tydligen hade jag kommit åt vitbalansen på kameran så den stod helt fel. Vilken tur att man fotar i raw format så det är lätt att återställa tokig vitbalans.

Näktergal Herrebro Våtmark Norrköping
Gräshoppsångare Herrebro Våtmark Norrköping
Törnsångare Herrrebro Våtmark Norrköping
Sävsångare Herrebro Våtmark Norrköping
Svart Rödstjärt Öhmanskajen Norrköping