Strömstaren i Nykvarn födosöker för full i den konstgjorda bäcken. Det var två stycken idag som letade föda i vattnet. Det var ganska mörkt så körde på iso 1250, då fick jag 1/400 med bländare 4.5. Hade 1.4 konvertern på för att få fåglarna lite närmare. Lyckades komma ner till rätt så låg position på strömstaren. En av strömstararna var lite skygg av sig. När det är fler så brukar jag försöka att se om någon av de är mindre skygg. Sedan får man passa på att närma sig när de är under vattnet lite försiktig. Jag hann att lägga mig ner innan den kom upp med föda och den verkade ej bry sig att jag låg där.

Gick hela vägen till Stångåmynningen för att försöka fotografera lite. Blev ej så mycket denna dag men en promenad fick jag. Är gott om gräsänder och storskrake i ån så en hanne gräsand hamnade på bild. Även här intog jag en låg position för att få en härlig oskärpa på bakgrunden. Annars var det ganska lugnt på fågelfronten. Fick inte många chanser till att fotografera fåglarna.

Strämstare i Nykvarn

Strömstaren i Nykvarn Linköping

Strömstare i Nykvarn

Strömstaren i Nykvarn Linköping

Denna bild är ej beskuren utan bara minskat i storlek. Nikon D500 300AF-S 300 f/2.8 TC 1.4x

Mer bilder på strömstare

gräsand i stångån

Gräsand en hanne i Stångån Linköping

Mer bilder på gräsand