Strömstare och naturfotografering

Inte mycket till bilder idag men en strömstare och naturfotografering blev det. Åkte ut med Macke och Lars för lite naturfotografering. Vädret blev tyvärr inte vad jag hade hoppats på. Det blev först Svängbågen det vi fotograferade lite natur först. Vi åkte hela Svängbågen runt för att se om det fanns något att fotografera. Hoppades på att vädret skulle bli lite bättre men inte.

Stannade till vid Torshagsån vid åby och gick längs med den. Tyvärr ingen fart på vattnet. Vi hade ändå turen att stöta på en strömstare som födosökte fint. Ganska mörkt ute så iso på 1600 med 1/320 och bländare 2.8. De gula löven gjorde så vattnet blev vackert gult. Den var ganska orädd där den satt och guppade upp och ner. Den blev bortskrämd när några personer kom från andra hållet.

Avslutade dagen med att åka till Herrebro. Några gräsänder, snatterand och krickor rastade i våtmarken. En ormvråk flög förbi rätt så nära men träd var i vägen för några vettiga bilder. Grönfinkar och steglits flög omkring men inte ville de vara med på bild. En bergfink hördes några gånger. Nu har det setts lite rariteter i landet så bara att hoppas någon kan dyka upp i Östergötland.

Strömstare
Strömstare letar efter föda i Torshagsån Åby Norrköping
Strömstare
Strömstare Torshagsån Åby Norrköping

Mer bilder på strömstare

Svängbågen
Svängbågen Norrköping