Östergötlands första sydnäktergal

I fredags efter jobbet så åkte jag och Annica till Linköping för att få höra Östergötlands första sydnäktergal. Den satt vid Skäggetorp och sjöng. Den upptäcktes torsdagen 19 maj och det var på tiden att en hittades i detta län. Jag har sett och hört den några gånger i Sverige men äntligen satt den relativt nära mig.
Den var inte så aktiv när vi kom utan vi fick vänta ca 45 minuter innan den hördes väl. Hade inte kameran med mig för de brukar vara svåra att få syn på och så var även denna. 

Åkte ut till Herrebro i måndags för en lite fototur men ingen större lycka. Missade bild på gök när den kom snabbt flygande bakom mig så hann bara få den snett bakifrån. Sångsvan, gräsand och sädesärla ställde i alla fall upp.

Sångsvan
Sångsvan vid Herrebro. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8
gräsand
Gräsand vid Herrebro. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8
Sädesärla
Sädesärla vid Herrebro. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8