Omärkt vit stork har nu varit vid Vrångsjö gård i Kvarsebo i 10 dagar. Jag bestämde mig för att göra ett försök att få se den. Är inte ofta man ser omärkta vita storkar. Inte ens vanligt man ser stork i min kommun. Storken gick snällt inne i en hästhage när jag kom fram. Kom inte åt den så bra med kameran först så jag fick flytta på mig försiktigt för att ej skrämma den. Den var lite uppmärksam på mig men såg aldrig rädd ut. Den höll till vid inplastad hö där den verkade känna sig trygg.

Efter en stund så började storken vandra ut i hagen och ifrån höbalarna och man fick lite bilder på den fina vita storken. Det var ytterligare en fågelfotograf på plats så jag ville inte ställa till det för oss så var mycket försiktigt. När jag gick tillbaka till bilen så pratade jag lite med bonden om den vita storken. De matar den med råttor, kyckling-ungar mm så den får bra och mycket mat. Den verkade trivas bra och kan nog bli kvar ett tag.
Uppdatering söndag 20211219 kl 16:00: Vita storken har nu fångats in av Skånska storkprojektet.

På vägen hem så stannade jag vid sylten för att se om jag kunde få duvhöken på bild igen. Massor av tamduvor men såg tyvärr ingen duvhök.

 

omärkt vit stork

Vrångsjö Gård Kvarsebo Norrköping

omärkt vit stork

Vrångsjö Gård Kvarsebo Norrköping

Mer bilder på vit stork