Många vadare i leonardsberg

Det har rapporteras om många fåglar och då vadare vid Leonardsberg. Gick upp tidigt och var på plats 06:00. Det första jag såg när jag närmade mig var två stycken ägretthägrar. Tog några bilder på lite håll. Drog med sedan ut mot “kanotudden” och visst var det gott om vadare. Tog fram liggunderlaget och lade mig ner. Tog ej så lång tid så hade jag kärrsnäppor, småsnäppor, mindre strandpipare och större strandpipare ganska nära. Så bara att börja fotografera dessa härliga vadare.

Inte ofta fåglarna kommer så nära och så pass nära så mycket kul dag. Var mest småsnäppan jag var ute efter idag. Jag har ej så mycket bilder på den arten.
En brun kärrhök skrämde de på flykt men kom snart åter till mig där jag låg. En av ägretthägrarna kom och flög förbi när jag låg och fotograferade vadare framför mig. Tur man har vidvinkelögon ibland. Det är en arbetsdag idag så jag packade ihop efter en rovfågel återigen skrämde upp de vadare som var när mig. Blev två timmars härlig upplevelse bland fåglarna.

Nu längtar jag tills nästa gång man kan komma ut. Vill fotografera mer vadare och gärna riktigt bra bilder på den vackra ägretthägern. Visst behöver man en hel del tur men även mycket tålamod.

fåglar vadare småsnäppa
Småsnäppa födosöker Leonardsberg Norrköping

Fåglar vadare Mindre Strandpipare
Mindre Strandpipare hittar lite mat Leonardsberg Norrköping

fåglar vadare Kärrsnäppa
Kärrsnäppa spatserar förbi Leonardsberg Norrköping

Större Strandpipare
Större Strandpipare tvättar sig Leonardsberg Norrköping

Gråhäger
Gråhäger fångat en matbit Leonardsberg Norrköping

Ägretthäger
Ägretthäger flyger fint förbi Leonardsberg Norrköping