Det blev lite fågelfotografering på Öland när vi åkte ner för att besöka djurparken. Vi hade hyrt stuga inne på djurparkens område. Åkte en sväng redan första kvällen. Vid Beijershamn var det gott om vadare och speciellt kärrsnäppor. Tyvärr inget bra foto läge alls. Sedan vidare till södra udden men inte mycket längs med fyrvägen så inga bilder där. Stannade vid Seby på vägen upp mot djurparken. Precis när jag skulle gå ut på “piren” så hörde jag kentsk tärna. Det var 2 stycken som sakta drog förbi så där blev det lite bilder. 

Det var några år sedan man såg kentsk tärna så jäkligt kul. Synd bara att jag ej hann att komma ut på “piren” för då skulle jag ha varit närmare men men.
Satt mig längst ut och bara väntade att det skulle flyga förbi något. Lite fel tidpunkt på året men man vet aldrig. Gott om svalor som födosökte och en och annan tärna drog förbi. Var även vid Seby dagen efter och då blev det bilder på kärrsnäppor. I övrigt såg jag bland annat: ängshök en hanne, röd glada, rapphöna, bivråk. Så nöjd med lite fågelfotografering på Öland.

kärrsnäppa lite fågelfotografering på öland

Kärrsnäppor vid Seby Öland. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8

kentsk tärna lite fågelfotograferin på öalnd

Kentsk tärna vid Seby Öland. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8

småspov lite fågelfotografering på öland

Småspov förbiflygande vid Seby Öland. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8

fisktärna

Fisktärna vid Seby Öland. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8

silvertärna lite fågelfotografering på öland

Silvertärna vid Seby Öland. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8

rödstjärt

Rödstjärt vid Ölands Djurpark. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8

rödstjärt

Rödstjärt vid Ölands Djurpark. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8