Leonardsberg och svintuna Kvarn

Denna dag åkte jag och Macke ut till Leonardsberg. Vi var framme 07:15 och vädret var helt okej fast lite blåsigt. Vi gick ut mot kanotudden och var i lä. Gav oss på att fotografera lite vadare som födosökte ganska nära. Blev lite bilder på mindre strandpipare och grönbena. En hel del svalor dök upp och vi gick igenom dem och hittade ladusvala, hussvala och några backsvalor. Vi fick även se våra första tornseglare för året. Rördrommen tutade på friskt från andra sidan och en gök hördes.

Efter 2 timmar så bestämde vi oss att åka till Svintuna kvarn i krokek där Macke hade varit i veckan och då sett forsärla. Lagom när vi kom till bråviken så började det regna och hagla ganska kraftigt. Vi såg en storlom i viken och vi kunde stanna och fotografera den i regnet. Blev lite annorlunda bild då den i stort är färglös och i kraftigt regn.

Väl framme vid kvarnen så såg vi 2 forsärlor direkt som födosökte. Lyckades få en hel del bilder och vi såg även en juvenil forsärla som tiggde mat av sina föräldrar.

Grönbena Leonardsberg Norrköping
Mindre Strandpipare Leonardsberg Norrköping
Storlom Bråviken Norrköping
Forsärla Svintuna Kvarn Krokek
Forsärla Juvenil Svintuna Kvarn Krokek