Kungsfiskare är inte lätt att få på bild. Jag och Lars åkte ut för att ge sig på lite fågelfotografering och då kungsfiskare. Vi slog upp gömslet och var inne i det vid 06:25. Medans vi satt och väntade på den lilla vackra kungsfiskaren så kom en familj knölsvan och simmade förbi. En storskarv dök ner i vattnet en bit från oss och kom upp med en skaplig gädda i munnen och svalde den snabbt. Helt otroligt hur de får ner den levande stora fisken och så snabbt.

Efter 90 minuter så kom kungsfiskaren och satte sig på en gren och vi båda plåtade för fullt. Den återkom till en av grenarna ett par gånger och dagen var räddad. Det är kul att vara fågelfotograf. Vi hade även 2 stycken forsärlor en kort stund en bit från gömslet men blev ingen bra chans att få de på bild. Tålamod är bra att ha vid fågelfotografering.

Lars var tvungen att åka och jobba men jag stannade kvar ytterligare en timma. Upptäckte då en yngre havsörn som satt i en topp på andra sidan. Snabbt kom det ett gäng skator och de var på och mobbade örnen. Efter några minuter så tröttna den på skatorna och flög iväg som tur var så kom den mot mig och till sluta försvann den över gömslet på cirka 10-15 meters höjd. Kungsfiskaren sågs flyga förbi några gånger men kom ej mer och satte sig igen. Jag hörde även forsärlorna några gånger till men det kom ej fram till mig. Nöjd och glad som fågelfotograf packade jag ihop och åkte hem.

bild Kungsfiskare

Kungsfiskare Grensholmsbron Norrköping

bild Kungsfiskare

Kungsfiskare Grensholmsbron Norrköping

Mer bilder på kungsfiskare

bild Storskarv

Storskarv Grensholmsbron Norrköping

Mer bilder på storskarv

Havsörn

Havsörn Grensholmsbron Norrköping

Mer bilder på havsörn

Gråhäger

Gråhäger Grensholmsbron Norrköping

Mer bilder på gråhäger