Category: Krokek

Bråviken, Krokek och Näknen

Macke och jag åkte ut idag tillsammans. Åkte först till marmorbruket för att skåda och försöka fotografera fåglar. Det var gott om rödhakar som sjöng och födosökte. En järnsparv visade upp sig lite snabbt men tyvärr för snabbt. Nere vid bråviken var det ej så mycket fågel. De flesta var på andra sidan mot svensksundsviken. Vi stannade på de få ställena man kan på strandvägen. Såg storlom, ejder, storskrake och en småskrake. Drog sedan vidare mot svintuna kvarn i Krokek för att se forsärlan. Vi fick sitta och vänta ett tag men till slut dök den upp.

Vid sjön näknen så hittade vi en storlom. Svårt som tusan att stanna och fotografera  men lite bilder blev det. Åkte vidare till nedre vekmangeln där det fanns 5 storlommar. Bra plats att stanna på men de ser allt så svårt att komma de nära. Men vad gör det för fina att titta på är dem.

Ejder Bråviken Norrköping

Ejder Bråviken Norrköping

Mer bilder på ejder

Forsärla Svintuna Kvarn Krokek

Forsärla Svintuna Kvarn Krokek

Mer bilder på forsärla

Storlom Näknen Norrköping

Storlom Näknen Norrköping

Mer bilder på storlom


Bäckar och Strömstare

Åkte idag ut med Lars Johansson för en liten foto/skådartur. Blev mest fotografering då vi först besökte Getå för att fotografera det som är kvar av hösten och då med rinnande vatten och gula löv. Efter vi varit där i ca 2 timmar åkte vi till Svintuna kvarn i Krokek där det också finns en bäck. När vi fotograferade lite natur så hörde vi en strömstare och den kom sedan där vi stod. Var bara att byta objektiv och hoppades på att få den på bild. En hel del grenar i vägen men jag lyckades få den att fastna på bild.

Getå Norrköping

Svintuna Kvarn Krokek

Strömstare Svintuna Kvarn Krokek

Mer bilder på strömstare

Strömstare Svintuna Kvarn Krokek

Strömstare Svintuna Kvarn Krokek


Leonardsberg och svintuna Kvarn

Denna dag åkte jag och Macke ut till Leonardsberg. Vi var framme 07:15 och vädret var helt okej fast lite blåsigt. Vi gick ut mot kanotudden och var i lä. Gav oss på att fotografera lite vadare som födosökte ganska nära. Blev lite bilder på mindre strandpipare och grönbena. En hel del svalor dök upp och vi gick igenom dem och hittade ladusvala, hussvala och några backsvalor. Vi fick även se våra första tornseglare för året. Rördrommen tutade på friskt från andra sidan och en gök hördes.

Efter 2 timmar så bestämde vi oss att åka till Svintuna kvarn i krokek där Macke hade varit i veckan och då sett forsärla. Lagom när vi kom till bråviken så började det regna och hagla ganska kraftigt. Vi såg en storlom i viken och vi kunde stanna och fotografera den i regnet. Blev lite annorlunda bild då den i stort är färglös och i kraftigt regn.

Väl framme vid kvarnen så såg vi 2 forsärlor direkt som födosökte. Lyckades få en hel del bilder och vi såg även en juvenil forsärla som tiggde mat av sina föräldrar.

Grönbena Leonardsberg Norrköping

Mindre Strandpipare Leonardsberg Norrköping

Storlom Bråviken Norrköping

Forsärla Svintuna Kvarn Krokek

Forsärla Juvenil Svintuna Kvarn Krokek