Category: Kommunrally

Kommunrally i ÖG

I denna helg har det varit kommunrally i Östergötland. Tyvärr har jag jobbat men hunnit varit ute lite och letat arter. Tillsammans med Macke såg och hörde vi 58 arter. Forsärla och kungsfiskare på topp. Tävlingen avslutas 23:59 inatt. Just nu väldigt jämt om 1:a platsen mellan Norrköping och Linköping.
Har endast tagit bild på en turkduva. Var ej mycket till ljus ute och det småregnade en del.

Resultat från tävling:
Norrköping 133 arter
Linköping 129 arter
Motala 107 arter
Kinda 105 arter
Ödeshög 102 arter
Mjölby 79 arter
Vadstena 79 arter
Valdemarsvik 77 arter
Åtvidaberg 66 arter
Söderköping 62 arter
Finspång 51 arter
Ydre 46 arter
Boxholm 39 arter

Turkduva Öhmanskajen Norrköping


Kommunrace i Östergötland

Denna helg är det kommunrace i ÖG. Hela 214 deltagare i 13 kommuner vilket är ett nytt rekord. Macke och jag startade vid svensksundsviken och dess fågeltorn. Åkte ut tidigt efter jag skjutsat Annica till jobbet. Trodde vi skulle vara klart först där men Fredrik Sahlin var redan på plats när vi kom ut strax efter 7 på morgonen. Lite disigt och mörkt men vi kämpade på att se så många arter vi kunde. Vi som var där fick ihop ca 40 arter vilket är helt okej så här på senhösten. Mindre sångsvan var ganska överraskande. En blå kärrhök och tornfalk visade upp sig fint vid tornet.

Stannade sedan till vid gamla rörsviken och hamnen. Där blev de bl.a. sparvhök, turkduva, taltrast. I morgon tar vi ny tag och hoppas vi får se fler arter och att Norrköping kan vinna även detta år.

Mindre Sångsvan Svensksundsvike Norkköping

Turkduva Odal Hamnen Norrköping