Fågelfotografering i annorlunda ljus

Fotografera vadare i annorlunda ljus

Fotografera vadare är en sak jag verkligen tycker om. Så jag åkte ut efter jobbet till Leonardsberg för lite avkoppling och fågelfotografering i annorlunda ljus. Det var lite soft vilket var bra eftersom det blir motljus och sidoljus på kvällen vid Leonardsberg. Rätt så bra marker för vadare nu så det behövs lite regn bara så de trycks ner för att rasta. En kustpipare visade sig lite tag men ville inte komma så nära men det gjorde mindre strandpipare.

Jag bara låg på marken och väntade på att fåglarna skulle komma närmare. Några sädesärlor gick nära mig och födosökte så strandpiparen insåg väl att jag ej var så farligt. Till slut så var den bara cirka 5 meter ifrån mig och födosökte helt bekymmerslöst. Blev många bilder på den när den sakta men säkert vandrade närmare mig. Bara hoppas att väder och vind blir bra framöver så man kan ge sig ut och fotografera vadare.

En ägretthäger sågs mycket snabbt när den flög upp och flyttade sig men tyvärr längre ut och det gick ej att se den. Det går att fotografera i Leonardsberg på kvällstid. Allt man behöver är ett annorlunda ljus och såklart lite tur. Är så härligt att vara nära våra fina fåglar. Det är bra om man kan komma ner lågt vid fågelfotografering eller i ögonhöjd med fågeln. Det blir så mycket bättre, speciellt när det kommer till att fotografera vadare.

vadare Mindre Strandpipare födosöker
Mindre Strandpipare Leonardsberg Norrköping

vadare Kustpipare
Kustpipare Leonardsberg Norrköping

Sädesärla
Sädesärla Leonardserg Norrköping

Gråhäger
Gråhäger Leonardserg Norrköping