Finkar och fågelfotografering

Rätt så mulet i dag men lite finkar och fågelfotografering blev det i alla fall. Gick bort till matningen vid Skarphagen och det var rätt så bra fart på det. Det är mest talgoxar som födosöker där och det är säkert minst 30 stycken. Just denna dag var det gott om grönsiskor, det lät som hundratals men cirka 20 stycken. Jag sikta in mig som vanligt på några grenar och hoppades de fåglarna skulle landa på dessa. Nu var det mest talgoxarna som besökte dessa grenar. Finkarna tyckte det var bättre att sätta sig de som var lite sämre för mig. Fågelfotografering skall inte vara lätt men kul är det.

Minst 2 stycken stenknäck sågs men bara en kom fram bra för kameran. Såklart var det en hona och den är blekare i färgerna än hanen. Brukar ju vara så att honor är modigare. Även tamduvorna vågade sig fram idag och fastnade på bild.
Använde mig av stativet och ingen konverter eftersom det var ganska mörkt ute. Det är i sådana fall man är nöjd över att man valde ett 300 f/2.8 i stället för kanske ett 500 f/4.0. Sedan kommer det ju situationer där man skulle önska man just hade 500 f/4.0. Fast då sätter man bara på konvertern så är det ej så långt ifrån ett 500 f/4.0.

stenknäcj finkar och fågelfotografering
Stenknäck en vacker fink. Skarphagen Norrköping. Nikon D500 Nikon AF-S 300mm f/2.8

Mer bilder på stenknäck

Grönsiska finkar och fågelfotografering
Skarphagen Norrköping. Nikon D500 Nikon AF-S 300mm f/2.8

Mer bilder på grönsiska

Tamduva
Tamduva dök upp medans höll på med finkar och fågelfotografering. Skarphagen Norrköping. Nikon D500 Nikon AF-S 300 mm f/2.8
Tamduva
Tamduva Skarphagen Norrköping. Nikon D500 Nikon AF-S 300 mm f/2.8

Mer bilder på tamduva