Fåglar i dimma

Upp tidigt idag och ut till Leonardsberg och fotografera fåglar i dimma

Var ute cirka 05:30 och dimman låg fint över maderna. Fyra stycken ägretthägrar rastade och jag lyckades få några bilder på en som stod och putsade sig. De är verkligen inte lätta att komma nära. Efter lite väntan på liggunderlaget så kom några gluttsnäppor och svartsnäppa lite nära mig i dimman. Jag hörde ett gäng skräntärnor som jag tolkade kom närmare utan att se dem men plötsligt såg jag dem när de kom ut ur dimman.

I dag använda jag mig av Nikon AF-S 1.7x konvertern på mitt tele. Kanske inte det bästa valet när det ej var så ljust men funkade rätt så okej. Körde först på iso 1000 och senare på 800. Tiden var mellan 1/640 och 1/800. Bländare 5.0 till 5.6. Tiden lite långsam när det gäller flygande och födosökande vadare då de rör sig snabbt. Man får ta många bilder och hoppas några blir hyffsat skarpa.

ägretthäger fåglar i dimma
Ägretthäger vid Leonardsberg. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8
Svartsnäppa fåglar i dimma
Svartsnäppa vid Leonardsberg. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8
gluttsnäppa fåglar i dimma
Gluttsnäppa vid Leonardsberg. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8
skräntärna fåglar i dimma
Skräntärna vid Leonardsberg. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8
Sädesärla
Sädesärla vid Leonardsberg. Nikon D500, Nikon AF-S 300mm f/2.8