Fågelskådning På Häradskär

Idag åkte jag och Annica med FiNK och LFK för fågelskådning till Häradskär. Båten lämnade Fyrudden 7:30 och var framme före 8:00 och vädret var underbart. Solsken från klarblå himmel. Tyvärr har vindarna varit från fel håll och så även idag, den kom från väst så riktigt dåligt med fågel både på ön och streck. Ringmärkningen var igång på ön och det visade upp en bergfink när vi precis hade kommit fram.

Vi gav oss på med fågelskådning och då se om det kom något på streck men icke. En skärpiplärka lockade några gånger över våra huvuden och jag och Annica såg den senare lite snabbt ute på en liten ö. Vi rörde oss sedan in mot ön och försökte att se vad som fanns men mest kungsfågel, mesar, ängspiplärka och grönsiskor. Senare på dagen såg vi en rastande sillgrissla och en stor flock med över 1000 ejder en bra bit ut.

En sparvhök fastande i ett av näten och efter ringmärkning så visade Adam Bergner upp den för oss. Det uppskattades mycket. Det van en 1k hona och Adam förklarade detaljerna om det. Annars tror jag nästan det var mer fjärilar och trollsländor på ön. Amiral, nässelfjäril och mängder av mosaiktrollsländor som jag tror var höstmosaik. Det var en skön dag i alla fall även om fågelskådningen ej var så bra.

Sparvhök 1k hona
Sparvhök 1K Hona ringmärktes. Adam Bergner visar upp den
Sparvhök 1k hona
Sparvhök 1K Hona ringmärktes Häradskär

Mer bilder på sparvhök

Tornfalk
Tornfalk Häradskär Östergötland

Mer bilder på tornfalk

Amiral
Amiral Häradskär Östergötland

Mer bilder på fjärilar