Välkommen till min blogg om fågelfotografering, fåglar, fågelskådning och fågelbilder

Skärfläcka fåglar fågelfotografering och fågelbilder

Den vackra skärfläckan

Fågelfotografering och att ta fågelbilder är en stor passion jag har. Lika så fågelskådning med handkikare och tuben är medicin för själen. Försöker vara ute i naturen så mycket jag har tid med. I denna blogg delar jag med mig av mina turer och fågelbilder. Mitt intresse för fåglar har jag haft länge och jag började fotografera de slutet av 80-talet. Är oftast i min hemstad och fotograferar men kan ibland göra lite turer till andra området men sällan utanför Östergötland.

Jag uppskattar naturen och fotograferar även den och det som finns i den. Vill fotografera bilder där även miljön runt fågeln eller andra objekt kommer med och inte bara att få närbilder. Min första inspiration var Hannu Hautala en finsk fågel/naturfotograf. Köpte många böcker som han han gav ut.  Att framkalla mina fågelbilder i Photoshop är nästan lika kul som fågelfotografering. Innan den digitala tiden så körde jag med en canon-utrutsning men nu använder mig av nikons system. Det är ju en smaksak vilket märke man använder.  Se mer här om min utrustning.