Välkommen till min blogg om fågelfotografering, fågelbilder, fåglar och fågelskådning

fågelfotografering och fågelbilder
Den vackra skärfläckan

Fågelfotografering och fågelbilder är en stor passion jag har. Lika så fågelskådning med handkikare och tuben är medicin för själen. Försöker vara ute i naturen så mycket jag kan och har tid till. I denna blogg delar jag med mig av mina turer och mina fågelbilder. Mitt intresse för fåglar och djur har jag haft länge och jag började fotografera dem slutet av 80-talet. Är oftast i min hemstad och fotograferar men kan ibland göra lite turer till andra området. Jag har besökt Öland väldigt ofta i många år men nu blir det sällan utanför Östergötland. Mina bilder på Svenska fåglar hittar ni här. Jag uppskattar naturen och fotograferar även den och det som finns i den.

Vill fotografera bilder där även miljön runt fågeln eller andra objekt kommer med och inte bara att få närbilder. Min första inspiration var Hannu Hautala en finsk fågel/naturfotograf. Köpte många böcker som han han gav ut. Jag fastnade för hur han fångade objektet tillsamman med naturen. Brutus Östling som de flesta fågelfotografer känner till är en stor inspiration för mig. Jag har köpt många böcker som han givit ut.

Att framkalla mina fågelbilder i Photoshop är nästan lika kul som själva fågelfotograferingen. Innan den digitala tiden så körde jag med en canon-utrutsning men nu använder mig av nikons system. Det är ju en smaksak vilket märke man använder.  Se mer här om min utrustning.
Jag har även skapat en sida om mina tips för fågelfotografering. Där jag delar med mig av min erfarenhet som amatör. Ni hittar den här tips för fågelfotografering.