Månad: juli 2015

Småtärna

Idag sågs en småtärna vid Bråborg, Svensksundsviken. Jag åkte ut på kvällen och den var kvar. Den lilla tärna födosökte fint inne i viken där det nu var översvämmat av vatten. Tog tyvärr inte kameran med mig för jag trodde den skulle vara längre ut i viken. Hade gått bra att tagit några dokumentationsbilder på den.

Småtärna är inte vanlig i vårat län eller kommun. Är bara det tredje fyndet på 2000-talet. Det var bara andra gången jag ser den i Östergötland. På Öland är den lite vanligare och där har jag sett den många gånger och fått en del skapliga bilder på den.

Småtärna Eckelsudde Öland

Inte den i Bråborg men på Eckelsudde Öland


Inte mycket men lite i alla fall

Blev en liten sväng till Herrebro våtmark igår med Macke. Mycket fågel med sina ungar. Speciellt då skrattmås och gräsand. Vi såg att svarthakedoppingarna hade fått ut minst en unge. Även gott om rastande grågås. Märks att fågelhösten är här.

Svarthakedopping Herrebro våtmark

Svarthakedopping Herrebro våtmark


Värmen har kommit

Nu när värmen har kommit så åkte jag idag till Nybyggeängen vid Sörsjön för att plåta fjärilar mm. Hittade en vacker svavelgul höfjäril som även ville vara med på bild. På vägen hem så såg jag två stycken storlommar i sjön Näknen, inte ofta jag ser några fåglar alls i den sjön.

Stannade snabbt till vid Gravefors för att se om jag kunde få se den vackra forsärlan och visst satt den där i träd när forsen. Blev några bilder även på denna.

Svavelgul höfjäril Nybyggeängen Norrköping

Svavelgul höfjäril Nybyggeängen Norrköping

Forsärla Gravefors Norrköping

Forsärla Gravefors Norrköping

Storlom Näknen Norrköping

Storlom Näknen Norrköping