Månad: juni 2015

Semester

Äntligen semester. Är nu på landet och bara slappar. Skådar och försöker plåta lite men tyvärr ganska dött. Inte mycket sång på fåglarna bortsett från en gärsdsmyg. Har ju inte varit mycket till vår och nu skall det vara sommar utan att det märks. Hoppas det blir bättre snart.

Annars har det setts en alpkaja i Halmstad vilket är förstafynd för Sverige. Får se om den blir klassad som spontan eller ospontan. Själv åkte jag inte mest för jag inte orkade men för de som fick in den hoppas jag den blir dömd som ett äkta kryss.

Skäggdopping Ensjön Norrköping

Skäggdopping Ensjön Norrköping


Veckan som gått

Jobbat hela vecka men men har försökt att vara ute lite när jag har orkat. Besökte herrebro, både våtmarken och tippen. En liten snabbtur till vrinnevi våtmark blev det en kväll efter jobbet.

Vid vrinnevi sjöng en trastsångare för fulla muggar i vassen. Tyvärr ingen bild även om jag försökte. Stod nog max 10m från den utan att jag såg den. Vid Herrebro så sjöng en flodsångare. Så fort vi var “nära” så tystnade den så vi jobbade på en kärrsångare och lyckades att i alla fall få den på bild.

Kärrsångare Herrebrotippen Norrköping

Kärrsångare Herrebrotippen Norrköping


En sväng till Herrebro

Åkte ut till Herrebro våtmark idag för att försöka fota lite fågel. Stod först i gömslet och hoppades att något trevligt skulle komma nära men tyvärr inte denna dag. Blev i alla fall några bilder på årta som höll till på “ön” närmast gömslet. Gick sedan runt i markerna och lyssnade på all sång från en massa olika fåglar. En sävsångare sjöng upp och visade upp sig lite fint ibland.

Sävsångare Herrebro våtmark Norrköping

Sävsångare Herrebro våtmark Norrköping