Månad: mars 2015

Nu kommer fåglarna

Idag ramlade det in lite nya årskryss. Vi åkte ut till Leonardsberg först och där fick vi in varfågel, sädesärla, enkelbeckasin, vitkindad gås, ängspiplärka och brun kärrhök. Tyvärr blev det inte riktigt bra väder som vi hade hoppas på. Vi åkte sedan vidare till Herrebro våtmark där Macke var skarpsynt och sa att en rova slog ner i diket. Vi gick försiktigt framåt och upp flög den lilla men tuffa stenfalken. En vacker hanne flög vidare och jagade småfågel, nytt årskryss igen. Annars inte så mycket än vid våtmarken bortsett från lite änder så hittade vi en strandskata. Nytt årskryss igen. Totalt blev det 10 nya årskryss denna dag men tyvärr inte många bilder.

Kricka Leonardsberg Norrköping

Kricka Leonardsberg Norrköping

 


Sånglärkans sång

Härligt väder idag. Åkte först ut till Herrebro men där hade vattnet frusit under natten. Två stycken sjungande järnsparvar hörde vi i alla fall. Drog sedan vidare till Knivbergavägen. Hittade 14 st sångsvanar och efter ett tag började det dyka ett gäng fjällvråkar. Torde vara minst 6st som vi såg. Sånglärkorna hade vårkänslor och de sjöng lite varstans.

Sånglärka Knivberga Norrköping

Sånglärka Knivberga Norrköping

 


Herrebro våtmark i blåst

Åkte även idag ut till Herrebro våtmark. Tyvärr blåste det ganska mycket för att vara skönt ute. Vi hade turen att få höra den första järnsparven för i år sjunga. I övrigt var det ganska tomt i markerna men två stycken sångsvan kom och landa ute på vattnet.

Sångsvan Herrebro våtmark

Sångsvan Herrebro våtmark

 


Våren har kommit

Efter att ha jobbat hela helgen så är man ledig i två dagar. Besökte Herrebro våtmark där isen nu gått upp. Jag stötte upp en hornuggla när jag var på väg tillbaka till bilen, vilket var riktigt kul. I övrigt så fanns där kricka, knipa, gräsand, grågås och kanadagås ute på våtmarken. I skogen så fick jag syn den vackra stjärtmesen.

Stjärtmes

Stjärtmes


En morgon i Leonardsberg

Åkte ut till Leonardsberg idag. Solen sken från en klar himmel och jag hoppades på lite fåglar. En massa gäss rastade på åkrarna och mängder av änder ute i sjön. Mest var det av vigg, säkert upp emot 1000st.

Tyvärr flög det inte förbi mycket fåglar där jag stod men till slut så kom det en tornfalk mobbad av en kråka.

Tornfalk

Tornfalk