Månad: oktober 2014

Rallhäger i Jönköping

Efter nattjobb hela helgen så åkte vi idag till Jönköping för att se rallhäger som hittades igår. Första larmet kom precis i gryningen att den var kvar i området. Sedan kom det  ett larm att den flugit iväg en bit men lagom tills vi kom fram så kom den tillbaka till bron där den sågs mycket bra.

 

Rallhäger

Rallhäger


Försök till sträckskådning

Efter gårdagens häftiga obs av skärsnäppa vid Leonardsberg så åkte Macke och jag ut till Färjestaden, Skenäs. Hade hoppas på ett bra drag men icke. Det bästa var  nog 3 adulta dvärgmåsar som drog omrking långt ut i bråvikens farled. Ett tag hoppades man på att de kanske skulle komma nära för att få bilder på dem, men inte äns det gick. Annars var väl en fjällvråk och 2 havsörnar det roligaste. Blir bättre nästa gång eller  gången efter det.

Skrattmås

Skrattmås


Skärsnäppa i Leonardsberg

Idag upptäcktes en skärsnäppa vid Leonardsberg. En fågel som normalt håller till långt ut i skärgården men denna har kommit lite fel. Inte vanligt att se dessa fåglar så här långt in i landet. Detta blev ett ny ÖG kryss för mig. Den var kvar vid skymningen och kan nog vara kvar i morgon bitti.

Skärsnäppa

Skärsnäppa


Öland V41 sista dagen

I dag lyckades jag med att missa två stycken bredstjärtade labbar som drog syd, snacka om att stå på fel ställe. Inget att göra åt, det går nya tåg en annan gång. Det roliga idag var: kungsfiskare i Skärlövs hamn. Tyvärr såg vi den inte i dimman som hade kommit in men hörde den mycket bra vid/utanför piren. Innan dess hade vi stannat vid Enetri, Näsby för att titta på en fjällpipare som rastade bland hundratals ljungpipare.

Kanske inte den bästa veckan man har haft på Öland men så underbart ställe att vara på. Mängden fåglar på ön är otroligt. Finns alltid något att fota eller titta på även om det inte finns några rariteter. Att få se så många fjällvråkar som vi såg igår på nära håll är häftigt.

Fjällvråk

Fjällvråk


Mera öland

Nu har vi varit på Öland i tre dagar. Bortsett från havssulan så har jag inte fått in något nytt kryss. Har kommit 2 stycken brellar men tyvärr har jag varit på fel plats vid dessa tidpunkter. I dag snurrade det runt en massa fjällvråkar som vi plåtade vid södra lundtornet. Strax söder om tornet så fanns det även en mindre flugsnappare.

Fjällvråk

Fjällvråk

Mindre flugsnappare

Mindre flugsnappare


Öland V41

Nu är vi på öland för lite höstskådning. Vi bor i stuga i Beijershamn. Dagen började med ett nytt kryss, en havssula som drog förbi södra udden. Tyvärr lite långt ut för att det skulle vara perfekt men alltid kul med ett nytt kryss.

I morgon hoppas vi på att bredstjärtade labbar skall dra förbi och kanske något mer roligt.

Kungsfågel

Kungsfågel