Månad: juni 2014

Midsommar i Kårtorp

Vi firar midsommar i kårtorp och lite fotografering blir det. Vi har häckande svartvit flugsnappare och rödstjärt på tomten. Båda arterna visar upp sig stilla och fint. Annars inte så mycket som snurrar runt på tomten.

Svartvit Flugsnappare

Svartvit flugsnappare

 


Herrebro

Idag upptäcktes två stycken svarthalsade doppingar i Herrebro våtmark. Jag om Macke åkte ditt för att få se dem. De är inte så vanliga i Norrköpings kommun. Sist de sågs i kommunen var 2009 i Fröjerum vid Norsholm. Det blev ett nytt kommunkryss för Macke.

Åkte sedan till andra sidan Herebro för att se busksångaren som sjunger inne på gamla tippen. Blev några bilder på den skönsjungande fågeln.

Busksångare Svarthalsad dopping


Öland vecka 22

I onsdags den 28 maj åkte jag, Macke och min arbetskamrat Turid ner till Öland för 5 dagars skådning och fotografering. Första två dagarna så blåste det rätt mycket men blev stadigt mycket bättre väder. Mycket fågel ön även om det inte var några riktiga superrariteter. På lördagen fick jag äntligen in ett nytt kryss och det var den efterlängtande lundsångaren som satt och sjöng i fyrträdgården vid udden.

Vi gick mycket i Lunden för att försöka fota de fåglar som fanns där och få höra sommargylling, tyvärr hörde vi aldrig gyllingen. Många mindre flugsnappare sjöng i Lunden och vi lyckades få lite bilder på den lilla flugsnapparen. Även halsbandsflugsnappare visade sig på våran sista dag vilket var mycket trevlig.

Den stora överraskningen var på söndagmorgon då en biätare sträckte ut från udden vilket blev ett nyss kryss. Nästa gånga jag ser en biätare hoppas jag på en sittande så man kan se ordentligt på den underbart vackra fågel. För övrigt såg vi höksångare, brun glada, röd glada, busksångare, smalnäbbad simsnäppa, skärsnäppa och myrsnäppor.

Lundsångare

Lundsångare

Mindre Flugsnappare

Mindre flugsnappare