Månad: februari 2014

Tur till Linköping

Åkte idag tillsammans med Macke till Linköping. Vi siktade först på att få se kungsfiskaren vid Nykvarn med det sprack även denna gång. Vi fick i alla fall höra en mindre hackspett. Körde sedan vidare till Smedstadsdammen där det har setts en strömstare. Där såg vi 2st som födosökte, blev lite bilder på dem. Drog vidare till Ryttargårdsdammen för att se rörhöna. En art som inte är ovanligt men svår att få se i Norrköping.

 

Rörhöna Strömstare


I brist på annat….

Lördags så blev det en liten sväng runt stan för hitta lite fågel. Tyvärr så började det regna lite lätt och vi åkte till strömsparken. Den stationära strömstaren visade upp sig fint. En vitkindad gås hittar mat där eftersom den nu har varit där ganska länge. Vi försökte ta lite “actionbilder” på de flygande skrattmåsar och trutar. Blev väl si så med bilderna men kul ändå.

Skrattmås  Strömstare


Snösiska

Idag blev det en tur till Linköping med Macke för att försöka få se snösiska. En art Macke inte har på sin lista. Efter lite letande så hittade vi den tillsammans med en annan siska som även den liknar en snösiska men kan vara en gråsiska.

Snösiska      snosiska003